Hoe overleef ik de Top 2000? De lijst die ooit begon als een leuk initiatief om de allerbeste plaatjes in de laatste dagen van het jaar te draaien is vermengd met allerlei Bottom 2000. In plaats van elk jaar beter te worden door een soort natuurlijke selectie lijkt een evenwicht te zijn ontstaan met een gemiddelde van nul.


Sinds 2009 is er een alternatief, de Atoomjukebox, een verzameling van de beste 500 à 600 (571 om precies te zijn) singles vanaf 1954 volgens Stoffer en Bentz (Martijn Stoffer en Roel Bentz van den Berg), het duo bekend van de legendarische VPRO radioprogramma's Heartlands (met Bert van de Kamp), Stompin', In the Midnight Hour en, last but not least, Boogie Nights.

Niet in een bepaalde rangorde, maar in een volgorde puur bepaald door de shuffleknop. Omdat in de atoomjukebox, net als in het paradijs, de wetten van goed en slecht niet meer bestaan.

Deze blog wil de mogelijkheid bieden om elk jaar opnieuw zelf die shuffleknop in handen te nemen. Als hommage aan Stoffer & Bentz, en in afwachting van het nieuwe radioprogramma. Jongens, jullie hebben vele talenten, dat begrijp ik, maar dit is toch jullie grootste.

donderdag 17 februari 2011

Hé Psssst

Acht!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten